Πώς να εμποδίσετε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν συνάδελφο να μπλέξει με ένα κοινόχρηστο Ημερολόγιο

click fraud protection

Μπορείτε να μοιραστείτε ένα πλήρως επεξεργάσιμο ημερολόγιο μέσω iCloud με άλλα άτομα στην οικογένειά σας ή στη δουλειά, στο σχολείο, ή σε ομάδες, ώστε να μπορείτε να έχετε ένα συλλογικό μέρος για να συντονίζετε τα ραντεβού και να μοιράζεστε πληροφορίες σχετικά τους. Αλλά αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι: εάν κάποιος άλλος μπορεί να επεξεργαστεί ένα ημερολόγιο που μοιράζεστε, μπορεί –συνήθως ακούσια– να διαγράψει ή να τροποποιήσει συμβάντα.

Η οικογένειά μου μοιράζεται πολλά ημερολόγια μεταξύ μας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ο σύζυγός μου και εγώ μοιραζόμαστε μεταξύ μας για δουλειά και προσωπικό προγραμματισμό. Τις προάλλες, έλαβα ένα μήνυμα από τον σύντροφό μου: "Γιατί τροποποιήσατε αυτό το συμβάν μου;" για ένα ραντεβού που ήταν αποκλειστικά δικό της. Εγώ: «Δεν το έκανα! Ω, προσπαθούσα να σύρω για να προσθέσω ένα συμβάν στο ημερολόγιό μου και συνέχισα να το αρπάζω. Αλλά χρησιμοποίησα το Undo!» Ωστόσο, έλαβε μια ειδοποίηση ότι τροποποιήθηκε.

Αλλάξτε την άδεια ενός ατόμου για το κοινόχρηστο ημερολόγιό σας από Προβολή & Επεξεργασία σε Μόνο Προβολή.

Υπάρχει μια απλή λύση: εάν δεν χρειάζεστε άλλο άτομο ή άλλα άτομα για να τροποποιήσετε το ημερολόγιό σας (ή αντίστροφα), μπορείτε να το επισημάνετε ως μόνο για ανάγνωση σε ατομική βάση (επαναλάβετε παρακάτω για κάθε άτομο):

  • Στο macOS: Στην εφαρμογή Ημερολόγιο, κάντε κλικ στο εικονίδιο "άτομο σε κύκλο" στα δεξιά ενός ονόματος ημερολογίου στην αριστερή πλαϊνή γραμμή. (Επιλέγω Προβολή > Εμφάνιση λίστας ημερολογίου εάν τα ημερολόγια δεν είναι ορατά.) Κάντε κλικ στο όνομα ενός ατόμου στη λίστα Κοινή χρήση με. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Μόνο προβολή.
  • Σε iOS/iPadOS: Στην κύρια προβολή στην εφαρμογή Ημερολόγιο, πατήστε Ημερολόγια, μετά πατήστε το εικονίδιο i info στα δεξιά του ονόματος του ημερολογίου. Στην ενότητα Κοινή χρήση με, πατήστε το όνομα ενός ατόμου και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το Να επιτρέπεται η επεξεργασία.
  • Στο iCloud.com: Στην εφαρμογή web Calendar, κάντε κλικ στο εικονίδιο ραδιοκυμάτων στα δεξιά του ονόματος του ημερολογίου. (Δεν είναι σαφές γιατί η Apple δεν έχει τυποποιήσει τα εικονίδια της.) Από το αναδυόμενο παράθυρο Shared Calendar Info που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο όνομα του ατόμου και επιλέξτε Μόνο προβολή. Κάντε κλικ Εντάξει.

Ρωτήστε το Mac 911

Έχουμε συντάξει μια λίστα με τις ερωτήσεις που μας κάνουν πιο συχνά, μαζί με απαντήσεις και συνδέσμους σε στήλες: διαβάστε τις σούπερ συχνές ερωτήσεις μας για να δείτε αν καλύπτεται η ερώτησή σας. Αν όχι, πάντα αναζητούμε νέα προβλήματα για επίλυση! Στείλτε το δικό σας email στο [email protected], συμπεριλαμβανομένων των λήψεων οθόνης ανάλογα με την περίπτωση και εάν θέλετε να χρησιμοποιείται το πλήρες όνομά σας. Δεν θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις, δεν απαντάμε σε email και δεν μπορούμε να παρέχουμε άμεσες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.

  • Sep 19, 2022
  • 53
  • 0
instagram story viewer